Vrouw met blonde krullen gooit speels een gele paprika in de lucht.

Wat is een Orthomoleculair therapeut?

Wanneer iemand vraagt wat ik doe en ik vertel dat ik Orthomoleculair therapeut ben struikel ik zelf nog net niet over mijn woorden. Degene tegenover me heeft vaak geen idee wat dit is. Tijd om dit eens uit te leggen dus!

Wat doet een Orthomoleculair therapeut?
Als Orthomoleculair therapeut kijk je naar de oorzaak van jou klachten. Waarom geeft jou lichaam deze signalen? Waarom heb je elke maand weer last van PMS klachten? Zit je niet lekker in je vel? Of blijven de kilo’s maar plakken? Vaak heeft dit te maken met een hormonale verstoring.
Een Orthomoleculair therapeut gaat er vanuit dat het lichaam een zelf herstellend vermogen heeft. Je gaat je lichaam herstellen met de juiste voeding, leefstijl en eventuele vitamines en mineralen uit Suppletie.

Doormiddel van een uitgebreide intake en ingevuld voedingsdagboek krijg ik inzicht op jou leefstijl. Daarnaast is een bloedonderzoek (EMB test) een hele mooie manier om precies in kaart te brengen waar eventuele tekorten en verstoringen zijn. Met al deze inzichten kan er vervolgens een persoonlijk plan gemaakt worden wat bij je past en haalbaar is om vol te houden. Met lichaamseigen stoffen gaan we aan de slag om jou lichaam te herstellen.

Wil je weten wat ik voor je kan doen?

Je kan online een afspraak maken voor een intakegesprek. Aan de hand daarvan stuur ik jou een klachtenanalyse en voedingsdagboek welke jij in mag gaan vullen en alvorens het consult naar mij mag sturen zodat ik alvast ons consult voor kan bereiden. Nadat we tijdens de intake zo helder mogelijk hebben kunnen maken wat jou klachten precies zijn en waar ze vandaan komen maak ik een compleet persoonlijk voeding en leefstijlplan voor jou waar je mee aan de slag kan.
Tijdens de intake kunnen we ook een bloedtest afnemen om zo eventuele tekorten in vitamines en mineralen op te sporen, verstoringen en voedsel intoleranties. Na 3-4 weken is de uitslag van het bloedonderzoek binnen en maken we een vervolgafspraak om de uitslag hiervan te bespreken. Aan de hand hiervan kunnen we jou persoonlijk plan hier en daar bijschaven en eventuele suppletie voor tekorten toevoegen.


Je zult zien dat je door puur de oorzaak van jou klachten aan te pakken en daarmee doormiddel van voeding en leefstijl aan de slag te gaan je je al snel veel energieker zal gaan voelen en de klachten (bijna) weg zijn.

Blonde vrouw met lange bruine jas wandelend met sneakers aan komt lachend in beeld.

Wie is Geertje?

HI! Super leuk dat je mij hier volgt! Mijn missie is om vrouwen weer vol energie het leven door te laten gaan, de beste versie

Read More »
Geertje van Puur voeding bij Geertje in een gele jurk kijkt opzij en lacht.

Xeno- oestrogenen

Xeno- oestrogenen, pseudohormonen, zijn geen echte hormonen maar jou lichaam ziet ze helaas wel zo. Het zijn chemische stoffen welke je binnen kunt krijgen via

Read More »
Blonde vrouw met krullen met glimlach en telefoon in de hand.

Wat is PCOS?

Bij vrouwen met het polycysteus ovarium syndroom (PCOS) groeien er meer vochtblaasjes of kleine eiblaasjes dan normaal in de eierstokken. Deze blaasjes groeien ook niet

Read More »